Search
Generic filters
Search
Generic filters

Pravni akti

Politika privatnosti

Budite uvjereni da ćemo čuvati vaše lične podatke

POLITIKA KORIŠĆENJA I ZAŠTITE LIČNIH PODATAKA NA SAJTU informacije.me

Kompanija Informacije.me d.o.o. u potpunosti poštuje privatnost svojih korisnika i stoga ih kroz ovu politiku privatnosti obavještava o načinu i svrhama za koje se prikupljaju, kako koristimo, obrađujemo, otkriva i pohranjuje lične podatke koje svaki Korisnik slobodno daje prilikom korišćenja usluge.

Podnošenje bilo koje informacije ili sadržaja od strane Korisnika je dobrovoljno i podliježe Uslovima korišćenja koji su sastavni dio ove Politike privatnosti.

Prikupljanje i obrada podataka o ličnosti vrši se u skladu sa propisima o zaštiti podataka o ličnosti. Možete kontaktirati informacije.me u bilo koje vrijeme u vezi sa načinom na koji obrađujemo vaše lične podatke. Vaša pitanja možete poslati na: mail@informacije.me

 

Koje podatke prikupljamo i u koje svrhe to radimo?

Vaše lične podatke primamo direktno od vas registracijom na web stranici i prihvaćanjem uslova korištenja.

Vaše lične podatke uvijek obrađujemo u određene svrhe, a obavezni su samo podaci potrebni za kreiranje korisničkog profila. Sve ostale podatke nosilac ličnih podataka prikuplja na dobrovoljnoj osnovi.

 

Obrada Vaših ličnih podataka vrši se za:

– Za statističke potrebe i optimizaciju usluga koje pružamo,

– Da upravljamo našim informacionim resursima, uključujući upravljanje infrastrukturom i kontinuitetom poslovanja, da optimiziramo i pratimo naše aktivnosti.

– Da biste mogli kreirati nalog na našoj web stranici,

– Da Vam omogućimo pristup našim uslugama,

– Da vam šaljemo ankete i druge odgovarajuće formulare koje treba popuniti

– Za direktni marketing, ako ste dali saglasnost.

 

Koje lične podatke o vama obrađujemo?

Informacije o korisniku

Lični podaci koje Korisnik može unijeti u obrazac za registraciju su:

– Ime – po izboru korisnika

– Korisničko ime / Email – obavezno

– Lozinka – obavezno

– Ulica – po izboru korisnika

– Država – po izboru korisnika

– Grad – po izboru korisnika

– Telefon – po izboru korisnika

– Mobilni – po izboru korisnika

U obrascu za registraciju koji Korisnik popunjava prilikom sklapanja ugovora, informacije.me jasno ukazuje na obaveznost ili dobrovoljnost dostavljanja podataka i posledice odbijanja dostavljanja podataka. Prihvatanjem Uslova korišćenja i ove Politike, Korisnik je saglasan da se Korisničke informacije mogu obrađivati ​​u skladu sa njihovim uslovima.

Pored navedenih podataka, informacije.me korišćenjem kolačića, web ikona i sličnih tehnologija može prikupiti dodatne informacije vezane za posjetu Korisnika kad god posjeti web stranicu. Ove informacije se pohranjuju u log fajlovima na serverima informacije.me i mogu uključivati ​​informacije o web stranicama na informacije.me  web stranici koje je posjetio Korisnik, web stranice koje su preusmjerile Korisnika na web stranicu informacije.me, web stranice koje je Korisnik posjetio putem Linkova koji su predstavljeni na web stranici informacije.me, datuma i vremena tih posjeta, IP-adrese Korisnika, vrste pretraživača koji Korisnik koristi, ključnih riječi koje korisnik koristi prilikom pretraživanja u imeniku informacije.me, broja korisnika koji su vidjeli internetski oglas (baner) na web stranici informacije.me, broj klikova na internet oglase (banere) na web stranici informacije.me. Možete odabrati način na koji vaš pretraživač sprema kolačiće sa opcijom “Postavke kolačića” koja se pojavljuje kao iskačući prozor kada posjetite informacije.me. Za više informacija posjetite našu “Politika kolačića”.

 

Javno dostupan sadržaj. Korisnički sadržaj

Korisnički sadržaj (koji sadrži ili ne sadrži lične podatke), koji Registrovani korisnik objavljuje na web stranici, kao i sve informacije koje dostavlja prilikom korišćenja Usluga (kao što su imena, lokacija, e-mail, fotografije, brojevi telefona , datum rođenja, podaci o profilima na društvenim mrežama), javno su dostupni na web stranici informacije.me i Korisnik se slaže s njihovim otkrivanjem, jednostavnim objavljivanjem na web stranici informacije.me.

Informacije.me prikuplja i koristi lične podatke u svrhe navedene u Uslovima korišćenja i ovoj Politici, kao što je pružanje usluga, omogućavanje pristupa i kontrole njegovog/njenog korisničkog naloga, ispunjavanje njegovih obaveza u skladu sa zakonom, realizacija i zaštita njegovih zakonom zaštićenih prava i pravnih interesa, ponuda roba i/ili novih usluga trećih lica, promocije, zahtjev za organizaciju, istraživanja i istraživanja u statističke svrhe.

 

Usluge vezane za treća lica

Informacije.me može omogućiti trećim stranama, kao što je Facebook, da na svojim web stranicama objave javno dostupne sadržaje kompanija, udruženja, institucija i profesionalaca na web stranici informacije.me.

Osim toga, po vlastitom nahođenju, Korisnik može na web stranici informacije.me (putem usluge povezivanja na Facebooku, na primjer) dijeliti informacije koje su javno dostupne na drugim web stranicama, uključujući informacije o povezivanju Korisnika sa drugim web stranicama (npr. liste prijatelja i kontakata). Ova politika se ne odnosi na informacije o korisniku i njegovim/njenim prijateljima pohranjene na drugim web stranicama. Prikupljanje, pohranjivanje, zaštita i obrada takvih informacija podliježe uslovima tih drugih web stranica. Ukoliko Korisnik ne želi da njegovi/njeni prijatelji, kontakti i druge Informacije o korisniku dostupne na drugim web stranicama budu dostupne na web stranici informacije.me, tada Korisnik ima mogućnost da promijeni postavke privatnosti svog korisničkog profila na druge web stranice.

 

Društvene mreže

Društvene javne površine

Stranica može biti dostupna ili sadržavati odjeljke u kojima možete javno dijeliti informacije, komunicirati s drugima, kao što su komentari ili mišljenja. Ove informacije mogu biti dostupne drugim korisnicima i kompanijama i mogu se pojaviti na drugim web stranicama ili web pretragama i stoga te podatke mogu čitati, prikupljati i koristiti drugi. Na primjer, ako kao komentar objavite svoju adresu e-pošte zajedno sa svojim mišljenjem o hotelu, možete dobiti neželjene poruke zbog zloupotrebe vaše adrese od strane trećih strana. Nemamo kontrolu nad tim ko čita vaš komentar ili šta drugi korisnici mogu učiniti s informacijama koje ste dobrovoljno otkrili, stoga budite oprezni kada objavljujete bilo kakve lične podatke.

 

Prijavite se putem društvenih mreža (Facebook, Google)

informacije.me pruža mogućnost korisnicima društvenih mreža da komuniciraju sa prijateljima i dijele informacije na svojim profilima na društvenim mrežama. Korisnik može kreirati nalog na informacije.me, odnosno prijaviti se na web stranicu informacije.me putem svog profila na društvenim mrežama Facebook i Google.

Suprotno tome, ako trenutno nemate nalog na informacije.me i želite da se prijavite preko društvene mreže, prvo će biti zatraženo da unesete svoje podatke za prijavu sa društvene mreže, a zatim će biti kreiran vaš informacije.me profil sa podacima sa vašeg profila na društvenoj mreži. Podesite koje podatke želite dijeliti sa svog profila u postavkama društvene mreže na kojoj je vaš profil registrovan. Povezivanjem na informacije.me putem društvene mreže, slažete se da nam dajete dozvolu za pristup informacijama sa vašeg profila na društvenoj mreži.

  

S kim dijelimo vaše podatke?

 

Javni sadržaj

 Informacije.me ima pravo distribuirati i dostavljati javno dostupan sadržaj na web stranici informacije.me, uključujući sav Korisnički sadržaj osoba povezanih sa informacije.me, njegovih poslovnih partnera i svih drugih trećih strana, a Korisnici razumiju i slažu se da treće strane može objavljivati ​​Korisnički sadržaj na svojim web stranicama ili medijskim platformama. Oni bi trebali ukazati na Korisnika kao izvor tog korisničkog sadržaja i prikazati i navesti javno dostupne informacije na svom nalogu, kao što su imena i fotografije.

 

Osobe koje obrađuju podatke u ime informacije.me (Obrađivači)

U cilju pružanja tehničke podrške i administracije web stranice informacije.me i informacija koje se obrađuju u statističke i marketinške svrhe, prilikom izvođenja testova i anketa za rad web stranice informacije.me, prilikom plaćanja i drugih koriste usluge koji se odnose na web stranicu informacije.me, lične podatke Korisnika mogu otkriti i obrađivati ​​treća lica kojima je informacije.me dodijelio obavljanje određenih usluga vezanih za web stranicu informacije.me. Ovi podaci će biti objavljeni i pravilno obrađeni samo u određenom obimu i obimu koji je neophodan za obavljanje zadatog posla. Shodno tome, te treće strane će djelovati kao procesori u ime informacije.me. Obrađivači rade isključivo na osnovu uputstava datih kontroloru i svjesni su da podaci podliježu Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti. Osim toga, ove osobe će biti u obavezi da obrađuju podatke samo u skladu sa strogim uputama informacije.me i neće imati pravo da koriste ili obrađuju lične podatke Korisnika na bilo koji drugi način u svrhe osim onih navedenih u Uslovima korišćenja i u Politici privatnosti.

 

Otkrivanje i prenos ličnih podataka

informacije.me se obavezuje da neće otkriti nikakve lične podatke i druge informacije o Korisniku ili njegovom/njenom korišćenju Usluga, kao ni da prikupljene podatke neće otkriti trećim licima – nadležnim organima, kompanijama, pojedincima i drugima, osim:

– kada je to predviđeno u ovoj Politici ili u Uslovima korišćenja ili kada korisnik daje jasan pristanak u trenutku registracije ili kasnije;

– kada je to potrebno za ispunjenje zakonske obaveze;

– kada informacije zatraže državni organi, pravosudni organi ili službena lica, koji su prema važećim zakonima ovlašćeni da traže i prikupljaju te podatke u skladu sa zakonskim procedurama i propisima;

– kada je otkrivanje ličnih podataka od strane informacije.me neophodno radi zaštite prava, pravnih interesa i ugleda informacije.me, odnosno kada se odnosi na lica iz kompanije informacije.me d.o.o.;

– kada se informacije otkriju zaposlenima ili saradnicima informacije.me zbog aktivnosti u vezi sa administracijom informacije.me i korišćenjem Usluga;

– u drugim slučajevima utvrđenim propisima o zaštiti podataka o ličnosti.

 

Kako čuvamo vaše podatke?

Politika za osobe mlađe od 14 godina

Internet stranica informacije.me nije namijenjena osobama mlađim od 14 godina. informacije.me nema za cilj prikupljanje i obradu ličnih podataka za osobe mlađe od 14 godina. U slučaju da je lice mlađe od 14 godina dostavilo svoje lične podatke bez saglasnosti roditelja i/ili staratelja, o tome treba odmah obavijestiti Informacije.me d.o.o..

 

Koliko dugo čuvamo vaše lične podatke?

Vaši lični podaci koje unesete prilikom registracije čuvaju se do trenutka deaktivacije naloga ili kada podnesete zahtjev za brisanje podataka. U svakom slučaju, informacije.me obrađuje Vaše lične podatke u skladu sa principom ograničenja perioda skladištenja, ne dužeg od roka potrebnog za ispunjavanje ciljeva prikupljanja podataka.

 

Sigurnost podataka

Informacije.me posvećuje veliku pažnju prikupljanju, čuvanju i obradi ličnih podataka Korisnika, u dobroj mjeri, u pravcu dobro postavljenih, jasnih ciljeva I u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka države Crne Gore i dr. relevantnih zakona. U tom smislu, informacije.me preduzima sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu ličnih podataka Korisnika od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, otkrivanja ili neovlaštenog pristupa.

 

Vaša prava u vezi sa obradom ličnih podataka su:

– pravo na informisanje o obradi ličnih podataka

– pravo pristupa ličnim podacima

– pravo na ispravku i brisanje ličnih podataka

– pravo na ograničenje obrade ličnih podataka

– pravo na prigovor


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/clients/caeefe25eb9c99157e6cef1af17dcbe7/sites/informacije.me/wp-content/plugins/wordfence1/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/clients/caeefe25eb9c99157e6cef1af17dcbe7/sites/informacije.me/wp-content/plugins/wordfence1/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/clients/c...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/clients/caeefe25eb9c99157e6cef1af17dcbe7/sites/informacije.me/wp-content/plugins/wordfence1/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34