Search
Generic filters
Search
Generic filters
Piletina sa pečurkama

Piletina sa pečurkama Claimed

Average Reviews

Fotografije

Težina pripreme

SREDNJE

Potrebno vrijeme za pripremu

35 minuta

Broj osoba

4 osobe

Potrebni sastojci

Pileći file - 400 g
Šampinjoni - 300 g
Luk - 100 g
Pavlaka za kuvanje 20-30% - 200 ml
Tvrdi sir - 150 g
Biljno ulje - 2 kašike
Sol - po ukusu
Crni mljeveni biber - po ukusu
Zeleni (bosiljak ili listovi zelene salate) - za dekoraciju

Priprema

Pileći file narežite na male komadiće.Pržite piletinu na biljnom ulju nekoliko minuta dok ne bude napola kuhana.
Crni luk sitno nasjeckajte, dodajte piletini i pržite pileći file sa lukom još 3-4 minute. Pečurke krupno nasjeckajte i dodajte u tiganj.
Nakon što vlaga ispari iz šampinjona, posolite, pobiberite i kuvajte piletinu sa lukom i šampinjonima još 5-7 minuta, dok ne porumeni.
Meso i šampinjone prelijte kremom, sve zajedno kuvajte. Sir narendajte na krupnije rende i stavite na vrh.
Isključite vatru i pokrijte šerpu poklopcem.
Kada se sir otopi nakon 3-5 minuta, jelo je gotovo.

Najpopularniji recepti

Kategorije

Autor