Blog

Reaching for the stars - TEDx 5. oktobra u Kotoru!
Objavljeno: 23. 09. 2019. | Autor: Radosav

Reaching for the stars - TEDx 5. oktobra u Kotoru!


Novi TEDx događaj, najavljen za 5. oktobar, održaće se u Kotoru, u kulturnom centru “Nikola Djurković”. TEDx događaj je jednodnevna konferencija za čiju organizaciju je potrebno dobiti licencu od strane međunarodne organizacije TED, pri čemu x znači "nezavisno organizovan događaj".

Ovo je već drugi po redu TEDx koji se održava na crnogorskom primorju, nakon prošlogodišnjeg TEDxBudva.

Trenutna cijena karte za TEDxKotor iznosi 30 eura, a može se kupiti preko ovog linka. Za studente koji prilože validan identifikacioni dokument cijena karte će biti 20 eura. Maksimalan broj učesnika na konferenciji je 100. Za detaljne informacije o događaju, posjetite website tedxkotor.me.

Na scenu će izaći ukupno 10 govornika iz Crne Gore i svijeta, a svaki od njih imaće manje od 18 minuta da sa 100 posjetioca i milionskim auditorijumom koji prati TEDx Talks YouTube kanal, podijeli ideju vrijednu širenja.

TED (Technology Entertainment Design) je nastao još 1984. godine, a tokom godina je prerastao u najpoznatiju konferenciju na svijetu koja se održava jednom godišnje. Domaćin ovogodišnjeg TED-a je bio Vankuver, a konferencija se održavala od 15. do 19. aprila i bila na temu "Bigger than us".

Zbog ogromne popularnosti, kreatori TED platforme su se odlučili na globalni iskorak i od 2009. počeli davati licence za organizovanje TEDx događaja (x- nezavisno organizovan TED događaj koji prati koncept i pravila TED-a). Samo u 2017. godini je organizovano preko 5.000 TEDx događaja, a YouTube kanal TEDx Talks bilježi više od 2.2 milijarde pregleda.

 Cilj organizovanja TEDxKotor-a je povezivanje ljudi i stvaranje zajednice koja se međusobno pomaže i razvija, u cilju daljeg širenja znanja i ideja.


izrada sajtova

copyrights © 2018 informacije.me & SwissTech D.O.O..   All rights reserved.