Blog

Kukica - najposjećenija regionalna platforma za prezentovanje i prodaju rukotvorina
Objavljeno: 08. 01. 2019. | Autor: Radosav

Kukica - najposjećenija regionalna platforma za prezentovanje i prodaju rukotvorina


Prepoznatljiv start up ne samo u Crnoj Gori već i šire, koji na jednom mjestu okuplja kreativce Balkana. Kukica. Na ovom mjestu možete naći proizvode koji su izrađeni ručno i sa ljubavllju.

Kukica je na početku zamišljena kao crnogorska mreža kreativaca, ali ubrzo nakon njenog lansiranja počeli su da pristižu zahtjevi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovenije, pa čak i Bugarske. Lansirana u avgustu 2017. godine, Kukica danas okuplja preko 600 kreativaca sa teritorija 7 država.

Online shop čine rukotvorine iz šest zemalja (Srbija, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina), a najviše je proizvoda iz Srbije. Proizvodi su raspoređeni u 15 kategorija: cegeri, dekupaž, drvo, svadbene dekoracije, torbe, nakit, odeća, aksesoari, igračke, nameštaj, kućna dekoracija… 


Dio platforme namijenjen je poslednjim preostalim i artiklima na sniženju. Zanimljiv dio platforme je i blog namijenjen znatiželjnim ljubiteljima rukotvorina koji bi da nauče nešto novo. Kupovina na platformi obavlja se izborom željenog artikla i popunjavanjem upitnika, a nakon toga se komunikacija nastavlja sa proizvođačem.

Kako rekosmo, stvari na Kukici funkcionišu prilično jednostavno – oni koji žele da predstave i ponude svoje radove, kreiraju nalog na platformi i potpuno besplatno izlažu svoje rukotvorine.

Kupci, sa druge strane, kada žele da ostvare kupovinu, putem forme na sajtu kontaktiraju ponuđača, te dogovore način plaćanja i dostave, poštujući zakone država iz kojih potiču, na šta ih, navode autori, upućuju jasni uslovi korištenja servisa.

“Kroz potražnju na Kukici smo zaključili da oni koji kupuju rukotvorine, žele rukotvorine koje ostavljaju bez daha, a njih na Kukici nesumnjivo i ima. Primaju se porudžbe sa upitima za dostavom van matičnih država. Tako često vidimo da neko iz Bosne i Hercegovine potražuje rukotvorine iz Crne Gore, iz Crne Gore upiti idu ka Srbiji i obratno. Stvara se jedno povezano tržište unutar platforme”. – navode iz Kukice.

“Kukicu je od njenog početka do danas posjetilo oko 160 000 korisnika sa ostvarenih preko 800 000 pregleda strana što potvrdjuje primarnu pretpostavku da Kukicu očekuje blistava budućnost”.Uvijek nove mogućnosti za kreativce

Kukicin IT tim neprekidno radi na osmišljavanju i kreiranju novih sadržaja koji će korisnicima olakšati pretragu, a klijentima prodaju rukotvorina. Tako je u okviru najposjećenijeg regionalnog sajta za prodaju rukotvorina omogućeno da napravite potpuno personalizovanu reklamu.

Riječ je o banerima koji su pozicionirani na stranicama koje su rezervisane za prezentovanje proizvoda, blog postovima, stranama platforme, a njihovo najkarakterističnije obilježje biće mogućnost filterisanja publike kojoj želite da prikažete Vaš baner.

Dakle, uz nekoliko klikova možete da odaberete publiku po svim mogućim kategorijama – pa vrlo lako možete da odaberete publiku i Vaš baner prikažete na primjer djevojkama iz Srbije, između 18 i 28 godina, koje imaju interesovanja za umjetnost. Ono što hoćemo da kažemo je da su mogućnosti ovog vida oglašavanja, beskrajne. Servis se može uporediti oglašavanju na društvenim mrežama.


Finale Prve StartUp akademije: Kukica najbolja


Tim Kukice je na završnom, finalnom takmičenju StartUp akademije u okviru M:tel Digitalne fabrike osvojio prvo mjesto.

U finalu se našlo šest ideja, od kojih je žiri izabrao tri najbolje, a Kukica je, po svemu sudeći, ostavila najjači utisak na žiri. Riječ je samo o stanici na našem putu uspjeha koji je sada bogatiji za veliko iskustvo rada na akademiji. – navode iz Kukice

Nagradu koja je stigla doživljavamo kao piznanje za rad, ali i veliki podstrek za dalje napredovanje. Socijalno preduzetništvo

Takođe, još jedna velika stvar koju je Kukica usvojila je potpuno okretanje socialnom preduzetništvu. Otud i sledeći model koji kreativcima dozvoljava da potpuno besplatno izlažu svoje rukotvorine. U okviru platforme postoji mogućnost pokretanja Ličnog Dućana odnosno svog Ličnog kutka u okviru Kukica platforme.

U nastavku možete pročitati opis Ličnog Dućana.


Lični dućan je osmišljen kao Vaš prostor na sajtu koji sami uređujete i u kojem se može naći onoliko proizvoda koliko ih imate u ponudi. S obzirom na to da smo svjesni finansijskih mogućnosti većine odlučili smo da se zakupnine Ličnih dućana potpuno ukinu. Kreativci mogu u potpunosti besplatno pokrenuti svoje Dućane

Neograničen broj artikala koji se može naći u Dućanu, pri tom artikle objavljujete u realnom vremenu bez čekanja autorizacije od strane administratora

Dućan i 5 artikala (odvojeno) biće izlistani na početnoj strani Kukice

U okviru Dućana biće Vam omogućeno i da postavite logo Vašeg brenda

Na Blogu će biti pokrenuta posebna sedmična rubrika Dani artikla (torbi, kapa, ukrasa,…) u kojem će biti predstavljen najmanje jedan od Vaših radova (ukoliko imate rukotvorinu koja se tog dana predstavlja)

10 000 banerskih impresija – Pročitajte više na sledećem linku

Uspjeh na ovom tržištu obično se zasniva na mogućnosti korišćenja sinergije u nekoliko specifičnih poslovnih strategija, uključujući odabir prave platforme, izgradnju uticajnih promotivnih strategija i integraciju visokokvalitetnih slika. Online prodavači treba da se fokusiraju na ove strateške faktore koji se prodaju kao vlasnici nezavisnih prodavnica. I naravno, prvi izbor jednostavno mora biti Kukicaizrada sajtova

copyrights © 2022 informacije.me D.O.O..   All rights reserved.